Noky s lososem a brokolicí

Noky s lososem a brokolicí
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    25 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    35 min

Pokud vás už omrzely bramborové noky s kuřecím masem na nespočet způsobů, doporučuji vyzkoušet lahodné gnocchi s lososem a brokolicí, které si vás zaručeně získají.

Noky s lososem a brokolicí je opravdu rychlovka, která vás nezklame, samozřejmě za předpokladu, že si nebudete dělat domácí gnocchi (noky). Vystačíte si s pár ingrediencemi a výsledek vás mile překvapí. Místo lososa lze použít pstruha lososovitého.

Suroviny na noky s lososem a brokolicí

  • 400 g čerstvý losos
  • 500 g bramborové gnocchi (noky)
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce másla
  • 100 g taveného sýra
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hlávka brokolice
  • sůl, černý pepř

Postup přípravy bramborových noků s lososem

  1. Nejprve si otřete lososa papírovými ubrousky a pokud najdete větší kostičky, tak je vyndejte. Lososa nakrájejte na kostky. Brokolici si rozeberte na růžičky. Dejte si ve středně velkém hrnci vařit osolenou vodu ve které pár minut vařte brokolici, kterou poté vyberte sítem a ve stejné vodě uvařte noky. Hotové noky poznáte tak, že vyplavou na hladinu. Brokolici i noky si dejte stranou.
  2. Na větší pánvi si rozehřejte máslo a lososa z obou stran orestujte, aby se maso zatáhlo. Během restování ho osolte a opepřete. Ke konci přidejte prolisovaný stroužek česneku. Poté ho zalijte kelímkem smetany na vaření, přidejte smetanový tavený sýr a nechte ho ve smetaně rozpustit.
  3. Do pánve vmíchejte brokolici a noky, vše promíchejte a na vypnuté plotýnce nechte ještě prohřívat. Dochuťte pokrm solí s pepřem a nebo podle chuti přidejte bylinky.
  4. Hotové noky podávejte posypané parmazánem nebo natí z jarní cibulky.

Chutnaly vám smetanové noky s lososem a brokolicí? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Noky s lososem a brokolicí

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..